2013-03-14 12:54:37
Ismerkedjetek meg ezzel a csodálatos technikával és varázsoljatok otthonotokba különleges díszeket minden alkalomra. Az articsókatechnika alapvető fogásait elolvashatjátok a Színes Ötletek Blog kapcsolódó bejegyzésében IDE kattintva.
Húsvéti tojások romantikus pompában
Anyagszükséglet
A rózsaszín húsvéti tojáshoz
 • 1 db hungarocelltojás, 10 cm magas
 • Különböző mintájú és színű, egymással harmonizáló anyagmaradékok
 • Ezüstszínű apró gyöngysor, 1,5 m (helyettesíthető zsinórral is)
 • 2 db rózsaszín masnidísz a tetejére (maradék szalagból elkészíthető)
 • Rövid gombostűk

A masnis húsvéti tojáshoz

 • 1 db hungarocelltojás, 10 cm magas
 • Különböző mintájú és színű, egymással harmonizáló anyagmaradékok
 • Mályvaszínű sodrott zsinór, 1 m hosszú
 • Mályvaszínű szaténszalag, 2 cm széles, 50 cm hosszú
 • Fehér szaténszalag, 1 cm széles, 30 cm hosszú
 • 1 db rózsaszín gyöngyfejű gombostű
 • Rövid gombostűk
Elkészítés

Rózsaszín húsvéti tojás

A tojást puha ceruzával nyolc egyenlő cikkre osztjuk, majd tapétavágó késsel bevágjuk. Minden második cikket a virágmintás anyagokból bevonjuk. Az üresen maradt cikkeket a különböző kockás anyagokból csíktechnikával készült pikkelyekkel díszítjük. A csíktechnika lényege, hogy a háromszögeket függőleges vagy vízszintes csíkban rögzítjük a felületre. A gyöngyfüzért a rések mentén gombostűkkel rögzítjük, a maradék részből pedig kialakíthatjuk az akasztót. A tojás tetejét két masnival díszítjük. 

Masnis húsvéti tojás

 A tojást puha ceruzával négy egyenlő cikkre osztjuk, két ellentétes oldalon lévőkbe masnit rajzolunk, majd ezeket a vonalakat tapétavágó késsel bevágjuk. A kockás anyagokkal a masnikat kitöltjük. A maradék cikkeket a kockás és virágmintás anyagokból csíktechnikával készült pikkelyekkel, alul-felül váltakozva, kitöltjük. A tojás tetejére kockás anyagból, rakott gallért készítünk, gombostűvel rögzítjük. A masnik mintáját a rések mentén a mályvaszínű zsinórral körbevonjuk, amelyet gombostűkkel rögzítjük. A mályvaszínű és a fehér szalagból masnit, 30 cm zsinórból pedig akasztót készítünk, majd rózsaszín fejű, ragasztóba mártott gombostűvel a tojás tetejére rögzítjük.

További egyedi ötleteket találtok Patchwork hatású articsókadíszek című könyvünkben. A képre kattintva meg is rendelhetitek!

 

Webáruházunkból sokféle hungarocellformát rendelhettek! Részletet itt!

A technikához használatos rövid gombostűt is megrendelheted nálunk, ehhez kattints IDE.

2013-02-26 12:39:47

Az alapvető tudnivalókat és az alapfűzések ismertetését megtaláljátok a Színes Ötletek Blogon IDE kattintva.

Anyagszükséglet:

 • Kásagyöngyök (széles választékban rendelhettek INNEN
 • Rézdrót ∅ 0,25-0,3 mm (INNEN rendelhettek)
 • Kreppszalag (INNEN rendelhettek)
 • Esetleg virágtűző drót
Elkészítés:

Először a nárcisz virágát készítjük el. Ehhez hat darab sárga szirmot fűzünk fel. Egy-egy sziromhoz két 65 cm-es drótra lesz szükségünk, mivel a szirom két részből áll. Először készítsük el a bal oldali részt, majd a szélsőgyöngyökön keresztül kössük össze a másik sziromrésszel. A második szirmot felül kezdjük, és csak a 11. sor után kapcsoljuk össze az első szirommal. Ha mind a hat szirmot összekapcsoltuk, akkor erősítsük meg a széleket és egyidejűleg a csúcsot is készítsük el. Ehhez fűzzünk fel három gyöngyöt és egy megerősítő gyöngyöt egy kb. 60 cm-es drótra. Ezután erősítsük meg a levelek széleit és illesszük be a levélcsúcsot is. A következő lépés a kehely alakú, borostyánszínű belső rész elkészítése. Ez az elem is hat részből áll, amelyeket egymáshoz kapcsolunk. Mindegyikhez egy-egy 60 cm-es drótot használunk. Az első elemet készítsük el az ábrának megfelelően és a drót két végét hagyjuk szabadon lógni. A második elemet a szélső gyöngyökön keresztül fűzzük az első elemhez. Így haladjunk tovább egészen a hatodik elemig, amelyet az első elemmel zárjunk le. Ezután készítsük el a három porzót egymás után egy kb. 75 cm-es drótdarabra. A felső része mindig öt barna, a szára pedig 20 sárga gyöngyből áll. A termőhöz is egy 75 cm-es drót szükséges. Alulról kezdjük a munkát. Ha már a csúcsot is elkészítettük, akkor fűzzük át a drótot a gyöngyökön lefelé. A drót jobb oldali végére fűzzünk fel két gyöngyöt és vezessük át a bal oldali szélső gyöngyön. A bal oldali drótvéget is húzzuk át a két szélső gyöngyön, majd a jobb oldalon húzzuk vissza. Folytassuk így a munkát a termő aljáig. A nárcisz leveleihez két, egyenként kb. 70 cm-es és egy kb. 50 cm drót szükséges. Először a bal oldali levélrésszel kezdjük. Összesen 15 darab ötös sort készítsünk két szélső gyönggyel. Alul csavarjuk össze a drótvégeket. Ezután készítsük el a levél második részét a levélcsúccsal  együtt úgy, hogy azt az első elem kezdő gyöngyeivel és a szélső gyöngyeivel is összekötjük. Készítsük el a jobb oldali részt is 15 darab ötös sorral és két szélső gyönggyel. A széleket erősítsük meg úgy, hogy felváltva egy-egy megerősítő gyöngyöt fűzünk fel egy-egy szélső gyöngy után. A második levélrész kezdő soránál indítsuk a munkát. Ezután illesszük a kelyhet a virágkoszorúba. Végül a drótvégeket tekerjük körbe kreppszalaggal. Ha a szárat a kívánt hosszúságúra vágtuk, akkor az alsó részére erősítsük fel a levelet és az egész szárat tekerjük körbe még egyszer kreppszalaggal.

Ábrák:

 

Ha kedvet kaptatok a gyöngyvirágok fűzéséhez, készítsétek el a tulipánt is. A részletes leírását megtaláljátok a képre kattinva!

2012-12-03 10:45:59

Örömmel értesítjük, hogy megjelent a Csodálatos gyöngyékszerek című, elegáns kivitelű, keménytáblás könyv. A hazai piacon hiánypótló, 120 oldalas kötet bemutatja a gyöngyfűzéshez szükséges alapanyagokat, az ismert és kuriózumnak számító gyöngyfűzési technikákat, emellett 35 különleges gyöngyékszer elkészítését sajátíthatják el részletes leírások és oktatóábrák segítségével. 

A gyöngyfűzés varázslatos kézműves tevékenység, fejleszti a kézügyességet, bármilyen furcsa de nyugtató hatása van, aktív kikapcsolódást nyújt, a kész ékszerek pedig szép ajándékok vagy egyedi viseletek is lehetnek. A kötetet jó szívvel ajánljuk kezdőés haladó gyöngyfűzők részére is.

A kötet egyik szerzője, Vincze Eszter most bepillantást enged a munkájába, és megosztja Önökkel a könyvben szereplő egyik ékszer elkészítését!

Fogadják szeretettel!

Datolyavirág fülbevaló

Anyagszükséglet

 • 11/0-s méretű delicagyöngy, lila, krém és bronz árnyalatokban
 • Damil
 • Fülbevalóalap
 • Csomórejtő

Az ékszer háromszögpeyote-fűzéssel készül. 

Egy fél pár fülbevaló hat háromszögből áll, így öszszesen 12 db háromszöget készítsünk (1-2. ábra). Az egyes elemek összedolgozáskor az egyes háromszögek minden oldalát összedolgozzuk a szomszédos háromszögek oldalával (3. ábra).

Rögzítés a fülbevalóalapra: A damilszálat pár szem díszítőgyöngy felfűzése után vezessük a csomórejtőbe, és ehhez csatlakoztassuk a fülbevalóakasztót.

A kötetben 35 csodálatos ékszer mellett megtalálják a fülbevalóhoz tartozó karkötő leírását is!

Kellemes időtöltést kívánok!

Webáruházunkban a gyöngyfűzéshez szükséges alapanyagok igen széles választékát is megtalálják.

Elsőként ismerkedjenek meg a világszerte fogalomnak számító Miyuki cég gyöngyeivel. A 1949-ben alapított cég gyöngyeit a legprecízebbek között tartják számon az egész világon.

Választékunkban megtalálhatók a klasszikus kás a- és szalmagyöngyök, a cilinder alakú delicagyöngyök, csepp (drops) és kocka formájú gyöngyök, valamint a dupla furattal rendelkező tila gyöngyök is.

Mindezek közül a legnépszerűbb típus kétségkívül a delicagyöngy. A méretéhez viszonyított nagy furatának köszönhetően a fűzőszál sokszor átvezethető rajta, fala rendkívül vékony. Munka közben a gyöngyök tökéletesen kifekszenek, bármilyen eddig ismert fűzésminta átültethető delicagyöngyre is. A színek és a bevonatok sokfélesége pedig lélegzetelállító, némelyik árnyalat szinte már gyűjtői fogalmat képvisel.

Ízelítő színpalettáinkból:

11/0 Miyuki delicagöngyök

A legnépszerűbb gyöngyünk, többmint 100 színárnyalat között válogathat.

 

11/0 Miyuki kásagyöngyök

Klasszikus kásagyöngyök, tökéletesen egyenletes méretben, közel 90 különböző árnyalatban.

Miyuki kásagyöngy 15/0

Klasszikus kásagyöngyök, tökéletesen egyenletes méretben, közel 50 különböző árnyalatban.

 

8/0 Miyuki kásagyöngy

Klasszikus kásagyöngyök, tökéletesen egyenletes méretben.

 

Miyuki csepp (drops) alakú gyöngyök

A csepp alakú gyöngy egyedi formája miatt különleges hatású ékszereket készíthetők. 22 különleges árnyalatban kapható.

 

Miyuki Tila gyöngy

A Tila gyöngyök különlegessége az egymással párhuzamosan futó dupla furat.

Miyuki kockagyöngyök (cube)

4 mm-es méretben 20 különböző színben kapható.

 Egyéb gyöngyeink:

 Csiszolt gyöngyök

3 és 6 mm-es méretben, illetve különleges olívaalakú (4x6 mm) formában is rendelhető.

 

Swarovski gyöngyök

Az világhírű osztrák cég csodálatos gyöngyeit talán senkinek sem kell bemutatni. Ragyogó fényük tökéletesen precíz csiszolásuk és pazar színskálájuk ellenállhatatlan. 

 

Üveg teklagyöngyök

A teklagyöngyök szolidan viaszos fénye eleganciát és visszafogottságot sugall. A nálunk kapható üvegből gyártott változat kiváló minőséget jelent, nem hasonlítható a műanyagból készült utánzatokhoz. A teklagyöngyeink alcsoportjába tartozó renaissaince gyöngyök között megtalálhatók a ritkaságnak számító átte tsző változatok is!

 A teljes választék megtekintéséhez kattintson a képekre.

2012-11-21 16:18:33

Legújabb termékeinkkel, a quillingcsíkokkal lélegzetelállító karácsonyfadíszeket is készíthetnek. A technika könnyebb elsajátítása érdekében örömmel ajánlom figyelmükbe a Színes Ötletek könyvsorozat Quilling - papírcsíktechnika című kötetét, amelyben 13 varázslatos alkotás részletes leírása vezeti be önöket a technika fortélyaiba. 

 A kötet ünnephez kapcsoló egyik anyagát most megosztjuk olvaóinkkal is.

Anyagok

2 db műanyag (akril) gömb, ∅ 10 cm

Papírcsíkok: (kb. 30 cm hosszú, 3 mm széles (1 db díszhez))

- 9 db világoskék vagy sötétkék

- 13 db fehér

Sodrórúd vagy fogvájó

Formák (a felsorolt papírcsíkokból sodorva)

6 db világoskék vagy sötétkék triskelion (egy triskelionhoz 3 db 1/2 papírcsík)

11 db fehér kör (egy körhöz 1/2 papírcsík, átmérő kb. 3 cm)

1 db fehér kör (egy körhöz egy papírcsík, átmérő kb. 5 cm)

6 db fehér kagyló (1/4 papírcsík)

12 db fehér S alakú forma (1/4 papírcsík)

Elkészítés

Alapfogások a formák elkészítéséhez

A triskelionok közepébe ragasszunk egy fehér kört. Mindegyiket egyformán rendezzük el, és a kört ragasztással rögzítsük.

A triskelionokat illesszük az 5 cm kerületű kör köré, miközben ügyeljünk arra, hogy a spirálok egy irányba tekeredjenek. A motívum kisebb legyen, mint a műanyag gömb átmérője. A kagylókat körben ragasszuk a motívum köré a kép alapján. A motívumot az egyik kagylónál fogva rögzítsük a műanyag gömb egyik felébe a felfüggesztő huroknál. Száradásig szorítsuk össze csipesszel. Ezután sorban ragasszuk a gömb falához a többi kagylót is. Hagyjuk száradni. nZárjuk be a műanyag gömböt. Az illesztésre körben ragasszunk egy kb. 1 1/4 fehér papírcsíkot. Ezt végül díszítsük a kép alapján a maradék körökkel és az S alakú formákkal. A gömb felfüggesztéséhez a szaténzsinórokat fűzzük át hurkon.

Ötlet: Quillingcsíkokkal hungarocellgömböket is díszíthetnek!

A képen látható gömb részletes leírását is megtalálják a Quilling - Papícsíktechnika című könyvben.

Kellemes időtöltést kívánunk!

 

2012-11-14 18:00:43

 

Anyagok (részletes termékinfóért kattintson az elnevezésekre):

Karácsonyi papírkészlet csillagkészítéshez (PIROS, ARANY vagy EZÜSZ színben)

Kétoldalas ragasztószalag 12 mm széles

Elkészítés

Egy papírcsillag készítéséhez 6 ív papírra lesz szükség (egy papírkészlet összesen 3 csillag elkészítéséhez elegendő mennyiségű papírt tartalmaz!)

1. A papírt minkét átlója mentén hajtsuk félbe. 

 

2. A kép alapján vágjuk be (a szétnyíló oldalak mentén) a hajtogatásnál kapott háromszöget. Három vágást készítsünk egyenlő távolságonként, de ne vájdjuk végig a papírt. Ha szükséges, előtte ponotsan be lehet mérni, de nem feltétlenül szükséges.

 

3. Hajtsuk ki a papírt, és az egymással szemben levő sarkokat hajtsuk egymás felé (először a tengely elején, majd a következőt mögötte). Kétoldalas ragasztószalaggal azonnal rögzíthetjük is egymáshoz, így nincs várakozás a száradási idő miatt.

 

4. Minden sarkot hajtsunk egymáshoz, majd a többi öt papírral ugyanígy járjunk el.  Ezután fogjuk össze a csillagok csúcsát, illesszük pontosan egymáshoz és tűzőgéppel tűzzük össze. Ez lesz a csillag közepe. A csillag ágait szintén tűzőgéppel erősítsük egymáshoz.

 

A papírkészletek három különböző színben vásárolhatók meg áruházunkban:

 

(részletek a képre kattintva!)

 

2012-10-30 10:33:03

 

Tököt faragni korántsem olyan bonyolult, mint azt elsőre gondolnád. Ha tudatosan megtervezed a mintát, és lépésenként haladsz, tökéletes lesz a végeredmény!

 

Ezt a tökpofát ilyen egyszerűen elkészítheted:

Ingyenesen letölhető Halloween sablonjainkat ITT találod!

2012-10-17 11:23:05

 Termékajánló üvegfestő sablonjainkhoz:

Üvegmatrica-festékek, kontúrok és fólia webáruházunkban IDE kattintva.

Porcelánfestékekhez kattintsatok IDE.

Lakkfilcek között IDE kattintva tudtok böngészni.

Csillámos kontúrokat ITT találtok.

3D-s kontúrokat pedig ERRE.

Érdekel az üvegfestés, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Minden választ megtaláltok EBBEN az inspiráló blogbejegyzésünkben!

 

 

 

 

 

 

 

 

2012-10-12 20:36:38

A nemezelés ezen válfajával víz, szappan és maszatolás nélkül is fantasztikus dolgokat (egészen picike és aprólékos tárgyakat is) készíthettek. Őszre, adventre, karácsonyra, ajándékba. Különlegessége épp abban rejlik, hogy aprólékos, részletgazdag munkák is gyorsan és egyszerűen készíthetők. 


Alapanyagok

Gyapjú különböző színekben

Fésült gyapjú színskálánk


Merinói színskálánk (kiemelkedő minőségű, finom színárnyalatok)

(A részletekért kattints a képekre)

Eszközök

Nemezelőtűk. Kínálatunkban megtaláljátok a tűnemezeléshez használható nemezelőtűk, tűkészletek és foganytúk széles választékát.

A teljes választékot IDE kattintva nézheted meg.

Elkészítés - első lépések

Bemelegítésképpen (kezdőknek is) egy mókás őszi gombapár elkészítésését mutatjuk be.

A tűnemezelés lényege, hogy a gyapjúszálakat szárazon, egy speciális tű segítségével tömörítjük össze. A tű fel-le mozgatásával a szálak összetömörödnek, ugyanis a tűn hegyes karmok vannak, amelyek megragadják a szálakat, így egy hungarocellalapra könnyedén felrögzíthetjük. Kihúzáskor a tű akadálytalanul kicsúszik a szálak között a karmok speciális elhelyezkedése miatt.

Ehhez a munkához két különböző méretű hungarocellgombára (7,5 cm-es és 13 cm-es), durva nemezelőtűre a hozzá tartozó fogantyúra, piros és fehér nemezgyapjúra lesz szükség.

1. A gomba kalapjára tűvel nemezeljétek rá előszőr a piros gyapjút.

2. Ehhez húzzatok ki kisebb csomókat a gyapjúból, fektessétek rá a hungarocellre, és néhány tűszúrással rögzítsétek.

3. A tű végén lévő karmok, ahogy szurkáljátok a vele gyapjút, behúzzák a szálakat a hungarocellbe, így rögzülnek. Vigyázat! A tű hegyes, bánjatok vele óvatosan!

4. Ha a gyapjú nem takar teljesen, akkor tegyetek a felületre még egy vékony réteget, és azt is nemezeljétek rá a tűvel. Lyukakat, hiányosságokat mindig tudtok pótolni ily módon.

5. Ha kész a kalap, fehér gyapjúval nemezeljétek be a gomba tönkjét is.

6. Végül a fehér gyapjúból formázzatok pöttyöket, és nemezeljétek őket a gomba kalapjára.

Ha sikerült a gomba, és megtetszett a technika, bátran vágjatok bele a nehezebb formák díszítésébe is! 

 

 

 

2012-08-13 16:18:39

A Cser Kiadó és a Színes Ötletek blog jóvoltából 10 ingyenes, befőzéshez használható címkével szeretnénk kedveskedni vásárlóinknak. 

(Öntapadó vagy hagyományos papírra is nyomtatható.)

Olvassák el a Színes Ötletek blog befőzéshez kapcsolódó friss bejegyzését is, amelyben számos ötletet találnak befőttes- és lekvárosüvegek díszítésére, illetve két meglepetésreceptet is megoszt a szerző Önökkel. 

10 ingyenes címke

Alma

Barack

Cseresznye/meggy

Eper

Körte

Lecsó

Málna

Paradicsom

Paradicsom bazsalikommal

Szilva

 

 

2012-07-15 10:02:45

Elkészítés

1.

A medál vázát szembefűzéssel készítettem. Felvettem a damilra egy szürke és türkiz kásagyöngyöt, majd a szál közepére húztam. A bal oldali szálra felvettem egy zöld teklagyöngyöt, majd egy-egy újabb szürke és türkiz színű gyöngyön kereszteztem a szálakat (azaz ellentétes irányból átfűztem rajtuk mindkét damilszálat). Innentől kezdve így haladtam körbe, a hetedig teklagyöngy felvétele után az elsőként felvett kásagyöngyökön kereszteztem, így zárult be a kör. 

2.

A nyolcadik teklagyöngyöt a medál közepébe erősítettem.

3.

Ezután a damilszálakat kivezettem az egyik külső teklagyöngybe. A hosszabbikkal folytattam a fűzést. Felvettem annyi vágottszélű gyöngyöt, amennyi szépen körülöleli a teklagyöngyöt (nagyjából 15 szemet, de az ábrára kevesebbet rajzoltam a könnyebb áttekinthetőség végett). Így kihagyva egy teklagyöngyöt a következőbe öltöttem. Így haladtam körbe.

4.

Végül még egyszer körbefűztem a medált, de most a azokat a gyöngyöket körülölelve, amelyeken az előző lépésben áthaladt a damil. A trükk annyi, hogy a szálakat közben kereszteztem egymáson, így olyan, mintha egy fonal szegélyezné a medált.

Az ötlet forrása: Színes Ötletek Blog
 
További ötleteket találtok a Gyöngyfűzés alapjai című könyvben!
2012-07-15 08:34:35

 

Hozzávalók

Delica gyöngy 11/0 három különböző árnyalatban

Az itt látható változat a következőkből készült:

Elkészítés

Karkötő:

A karkötő összesen 12 db háromszögből épül fel, először ezeket készítsük el. Háromszögenként kb. 50…60 cm damilra lesz szükségünk, így elég hosszú rész marad az elemek összedolgozásához is. Első lépésben vegyünk fel 15 db gyöngyöt a damilra (négy arany - egy olajzöld sorrendben háromszor egymás után), majd alakítsunk kört az elsőként felvett két aranyszínű gyöngyszembe visszafűzve. Most vegyünk fel újabb két arany gyöngyöt és fűzzünk vissza a következő arany gyöngybe (1. ábra). Ezután egy olajzöld gyöngyöt vegyünk fel, visszaöltve az olajzöld gyöngybe, majd egy újabb olajzöld gyöngy következik az aranyszínű gyöngybe visszafűzve (2. ábra). Most ismét két aranyszínű gyöngy következik, innentől az előbbiekben leírtak szerint folytassuk a fűzést, amíg körbeérünk (3. ábra). Ahogy elkészültünk az első körrel, már szépen kialakul a mintánk háromszög formája. Addig folytassuk a fűzést, amíg az aranyszínű gyöngyökből álló heringöltéses oszlopok hat szem magasak lesznek (4. ábra). Az háromszög egyik oldalán az utolsó sor sárgászöld gyöngy középső szemét hagyjuk ki (és öltsünk vissza a már felfűzött sorba, így elrejtjük a damilt), itt lesz a helye a Swarovski gyöngynek. Ahogy körbeértünk az utolsó sorral, bújtassuk vissza a damilt a kihagyott gyöngyszemhez és fűzzük fel a Swarovski gyöngyöt is. Ugyanezzel a technikával készítsünk összesen 12 háromszöget. Kapoccsal együtt ez a karkötő 17 cm hosszú lesz, amennyiben hosszabbat szeretnénk, több háromszöget készítsünk. Most az elemek összedolgozása következik. Az első háromszög egyik oldalára vegyünk fel egy plusz sort (4. ábra, szaggatott vonallal jelölt), majd a második háromszög egyik oldalával dolgozzuk össze. Figyeljünk rá, hogy a háromszögek a megfelelő irányba álljanak, az egyiknél a Swarovski gyöngy lefelé a másiknál felfelé nézzen. Ha kész az első két háromszög összedolgozása, ugyanígy folytassuk a többivel. A második háromszög még szabadon maradt oldalára újra vegyünk fel egy plusz sort, majd dolgozzuk össze a következővel. A karkötő kapcsa gyöngykapocs, a háromszöges fele ugyanúgy készül, mint a karkötő elemei, csak most nem 15 hanem 21 szemmel kezdjük a fűzést. A színeket tetszés szerint alakítsuk ki, a képen oldalanként azonos színű a kapocs. Az ellenpárja 12 szem magas és hat szem széles peyote négyzet. A négyzet első és utolsó sorát dolgozzuk össze, így egy hengert kapunk, melyet néhány szem gyönggyel illesszünk az ékszerhez.

 

Nyaklánc:

A medál a karkötőhöz hasonlóan készül, itt összesen hat háromszöget készítsünk. A Swarovski gyöngynek ne hagyjunk ki helyet, vegyük fel a középső sárgászöld gyöngyöt is. Az összedolgozás is ugyanúgy, plusz sor fűzésével készül, ennél a mintánál viszont nem sorba, hanem körbe haladva fűzzük egymáshoz az elemeket, így kapjuk meg a virágmintát.

Ábra:


2012-07-15 08:09:42

 Leírás: hamarosan...

2012-06-18 20:46:29

Egy nagyon egyszerű technikát szeretnék mutatni, amellyel a Washi tape (azaz a dekorációs rizspapír-szalag) egy új funkcióját is megismerhetitek. Hiszen amellett, hogy rengeteg mindent dekorálhattok vele, maszkolásra is használható, így pedig modern stílusú geometrikus képet készíthettek.

A teljes cikk olovasásához kattints a IDE.

A kép forrása: Maria Teorien

 


2012-06-10 18:40:52

Virágmintával ékített, dekoratív tál, amely nem csupán egy kedves lakásdísz, hanem hasznos darab egyben.

Anyagok:

1x1 cm-es üvegmozaikok feketeszürkerózsaszín és fehér színekben

Mozaikragasztó

Háromszögletű MDF-tál

Fuga (a színezéséhez akrilfesték)

Mozaiktörő fogó (a kisebb darabok vágásához)

 

Elkészítés:

A mintaív alapján indigóval vagy pauszpapírral másoljuk át a mintát a tálra.


 A ragasztás a virág középénél kezdődik a fehér színnel, ezeket előtte mozaiktörővel meg kell felezni. Fontos, hogy az éles részeket a vágás mentén még a felragasztás előtt le kell csiszolni, ezzel elkerülhetők a későbbi balesetek. 

A mintaívet elegendő a szirmok felragasztásáig követni, onnan már akár improvizálni is lehet a fekete és szürke mozaikok variálásával.

Ezután egy kis szünet következik, meg kell várni a ragasztó száradását. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha a fugázóanyagot vízzel be kell keverni. A csomagoláson szereplő arányokat célszerű betartani, a lényeg, hogy az eredmény fogkrém állagú legyen. 

Amikor megszárad a ragasztó, jöhet a fugázás. A masszát az ujjunkkal (gumikesztyű ajánlott!) vagy például spatulával is felvihetjük, kinek hogy sikerül jobban. Alaposan dolgozzuk be a résekbe, mindenhova jusson. Ne féltsük a szépen csillogó mozaikokat sem bemaszatolni, mert a munka végeztével a felesleget letöröljük. A fugázással viszonylag sietni kell, hamar elkezd megkötni. Amikor már mindenhol elegendő mennyiség van, akkor egy nedves ronggyal vagy szivaccsal át kell törölni az egészet. Ez azért is hasznos, mert ahová véletlenül több massza jutott, még így könnyen javítható. 

További ötletek: